Wordpress'te Yazılarımıza Nasıl Video ekleriz?: oku>> Çevirimiçi Form oluşturan siteler : oku>> Wordpress Insider Tema türkçe : oku>> Wordpress 2.6.5 sürümü sunulmuş: oku>> Wp - Max Tema Türkçe ( Magazine Teması ): oku>> Türkçe karakter sorunu ( ascii kodları , meta tagları , karakter kümeleri .. ): oku>> Adana Seyhan Belediyesi Öğrenim Bursu Hakkında: oku>> Wordpress Classic Modern Tema Türkçe: oku>> Web de Reklam Sistemleri: oku>> True Elegance Blogger teması: oku>>

Blogcular spam yorumlara dikkat

 26-08-2008
      ercani         virüs, yorum ve haberler

ChiponlineJesper M. Johansson nın bloguna gelen yorumlardan yola çıkarak , malware takibini nasıl yaptığını ve sonuca nasıl ulaştığını , türkçe makale olarak vermiş. Gerçekten nefes kesen bir macera gibi. Blog yazarıysanız kesinlikle okumalısınız. Yazının bir kısmı şöyle;

Blog’a gelen sahte yorumlar

Blog'a gelen sahte yorumlar
Birkaç hafta önce, bana sinsice zarar veren bir şey fark ettim. Ardından blogumda bulunan tüm yorumları gözden geçirdim. Çalışmalarımı çalan sitelerden korunmak içinse arama motoru derecelendirmede en üst seviyede kalmaktan kaçındım. Ancak bir sonraki gün yorumdan ziyade Google etiketli sahte bir link içeren bir yazıyla karşılaştım: google-images.google-us.info/index.html.

Bu durum elbette bana çok şüpheli göründü ve bu nedenle bu linki bir yere not ettim. Ardından geçen birkaç hafta sonra, bu linklere benzer linkleri daha fazla almaya başladım; ama bu sefer sadece Google etiketli değildi gelen sahte linkler: Yahoo ve MSN de listeye eklenmişti.

Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise bu sahte sitelerin beni göndermek istediği sunucular da yapıları itibariyle benzer nitelikteydi: google-homepage.google-us.info, msn-us.info, yahoo-us.info gibi. Bu sahte linklerin yer aldığı yorumlar ise hep aynı IP adresine aitti: 124.217.253.8. Bu IP adresiyle ilgili bir araştırma yaptığımda ise bu adresin Singapur’da bulunan Piradius.net’e ait olduğunu fark ettim. Kuala Lumpur kaynaklı olduğunu düşündüğüm bu sunucuların yanında domain’lerin ise Ukrayna’da kayıtlı olduğunu öğrenmem çok sürmedi.

Registrant Name: ermua

Registrant Organization: santa banta

Registrant Street1: lenina str. 43/67

Registrant City: Kiev

Registrant State/Province:

Registrant Postal Code: 0444

Registrant Country: RU

Registrant Phone: 044.763238

Registrant Email: yura_gpz@mail.ru

Domaintools.com adresi de bu bilgiyi doğruladı neticede. Bunu gördükten sonra ise bu sitelerin ne yapmak istediklerini öğrenmeye karar verdim.
Haberin devamı…

Sadece Düşünme, Sende Konuş

WARNING

Your browser does not support JavaScript or has JavaScript disabled!

This will not compromise the possibility to leave a comment, although the automatic insertion of both markup tags and emoticons will not work.

Markup Controls
Emoticons Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Evil Twisted Roll Exclaim Question Idea Arrow Mr Green

Takip Etmek İstiyorum

Yazılar e-mailine Gelsin

Email adresini yaz:

Delivered by FeedBurner


RSS İle Takip EdeceğimRSS beslemesi

İstatistik Bilgileri

  • 158 adet yazı var.
  • 896 adet yorum var.
  • 3 Kişi şu anda çevrimiçi
  • 31 aynı anda maksimum kişi
  • 58072 Toplam ziyaretçi